Translate

20 Mayıs 2013 Pazartesi

kahvaltılık kanepeler



Çocukken çok fazla sevdiğim yiyecek yoktu. İştahsız bir çocuktum. Annemin beni aç bırakıp sonunda dayanamayıp şaşkınlıkla "gerçekten hiç acıkmadın mı" diye sorduğunu bile bilirim.
Ama hayır diyemediğim lezzetlerden biri;  genellikle bayat ekmeklerin değerlendirilmesi için kullanılan, aslında nice böreklerden çöreklerden daha lezzetli kanepelerdi.



Hala annemin bize hafta sonu kahvaltı sürprizidir o kadar özel yani...
Yapımı çok basit bayat ekmekler istenilen boyutlarda (ince veya kalın) dilimlenir üstte kalacak olan bir yüzüne peynir, maydanoz,peynir karışımlı harç sürülür, çörek otu susam ile süslenir ve üstü ızgara şeklince açık fırına sürülür. Kızarana kadar pişirilir. Afiyetle çıtırdata çıtırdata yenilir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder