Translate

20 Mart 2014 Perşembe

İrmikli kış dondurması tarifi



Uzun dönemdir midemdeki rahatsızlıktan dolayı değil yemek, görmek yenilecek herhangi bir şeyin tarifini bile paylaşamaz olmuştum. Yapmak zaten imkansız da...

Veee sonunda yavaş yavaş çok şükür eski günlerime dönüyorum ve geçen akşam dondurmanın erimesine bir türlü akıl sır erdiremeyen ve hatta bence dondurma kışın yenilir çünkü soğuk olduğundan erimez diye uyanıklıklar yapmaya başlayan miniğime erimeyen bir dondurma yaptım.

Dondurma külahlarımızı marketten aldık. İçine de çilekli puding katılarak renklendirilip tatlandırılan sütlü irmik tatlısı koyduk.









Tarifi:
1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı tuz şeker
1 yemek kaşığı çilekli puding

Tencereye konulan sütün üzerine irmik, şeker, puding katılır. Katılaşıncaya kadar karıştırılır. Külahların sıcaktan etkilenmemesi için biraz soğuyunca külahlara yerleştirilir. Bardağa konulup buzdolabında soğumaya bırakılır. 
Afiyet olsun 












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder