Translate

8 Eylül 2012 Cumartesi

haşhaşlı revanim

tarifini yeşilkividen bulup yaptım bu 2. denemem ve bu da muhteşem oldu. Tarifini vereyim: 3 yumurta,1 su bardağı şeker,1 su bardağı süt, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 su bardağı irmik, 1 su bardağı haşhaş, 1,5 su bardağı un 1 vanilya, 1 kabartama tozu şerbeti için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 4-5 damla limon suyu önce şerbet yapılıp soğumaya bırakılır, sonra hamuru yapılır 170 derecede 30-40 dakika pişirilir kek gibi bıçakla pişip pişmediği kontrol edilir sıcakken dilimlenir ve soğumuş şerbet dökülür.........afiyetle yenir.........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder