Translate

9 Nisan 2014 Çarşamba

Bohça böreği



En sevdiğim börek...
Hazır yufkadan olduğundan çok da pratik.
Yufka su ve sıvı yağ ile hafif ıslatıldıktan sonra alttaki fotoda görüldüğü gibi  kare haline gelecek şekilde dört yanından katlanır. Eşit dört küçük kare şeklinde kesilir. İçine istediğiniz harcı kattıktan sonra dört köşesi üst üste gelecek şekilde katlanılıp birleşme yeri altta kalacak şekilde yağlı kağıtlı tepsiye dizilir. 






Üzerine yumurta sarısı sürülerek  çörek otu ve susam eklenir.



Pofidiğin kralı haline gelmiş bohçalar afiyetle hüpletilir...



Yalnız ertesi güne kalınca pofidikliğini kaybediyor o yüzden mümkün olduğunca servise yakın pişirilip hazırlanmalıdır.





Afiyet olsun....












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder