Translate

21 Mayıs 2014 Çarşamba

İncirli tart





Hamuru için:
1 yumurta
125 g tereyağ
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Üstü için:
Rondoda çekilmiş kuru incir reçeli
Yarım çay kaşığı tarçın

Hamuru kıtır kıtır üstü çıtır çıtır bir lezzet. Yapımı kolay, pratik ve risksiz bir tatlı. İlk denemem oldukça başarılı oldu. Arkadaşlarla yediğimizden tadına doyamadım. İkincisini ertesi gün yaptım onu da annemlerle yedik. Denemek isteyenler üst kısmını ellerindeki her hangi bir reçeli kullanarak değiştirebilirler. Yaklaşmakta olan yaza kadar geçen yazdan yapılmış ama bitirilememiş reçelleri değerlendirmenin güzel bir yolu...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder