Translate

1 Kasım 2013 Cuma

Çakma Yuvalama Çorbası






Kıyma, maydanoz, soğan, galeta unu ile köfteler yoğurulur baharat, tuz atılır ve az miktarda sıvı yağ ile kızartılır. Sonra ayrı bir kapta 2 kepçe yoğurt, 2 kepçe su, yumurta sarısı ve 2 kaşık un karıştırılır, kaynayınca köfteler içine atılır 5 dakika pişirilir.Gerekliyse tuz atılır. Sos kabında eritilmiş tere yağında yakılmış nane çorbaya dökülüp bir dakika sosuyla pişirildikten sonra sıcakken servis yapılır.
Yayla çorbasının farklı bir tarzı gibi, ama çok lezzetli oluyor. Benim karagöz yayla çorbası hastası olduğundan böyle bir çorba yapma ihtiyacım doğdu. 



Ben nöbetteyken okula babası hazırlayıp götürüyor. Almaya gittiğimde beni böyle bir manzara bekliyordu...Üşümesinden veya sıcaklamasındansa böyle bir görüntü kirliliğini kabul ederim diye kendimi avutsam da içim cız etmedi değil...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder