Translate

6 Aralık 2013 Cuma

Fırında mantarlı levrek güveç







Bu gün ilk defa denediğim bir tarifi paylaşmak istiyorum. Beklentilerimin çok üstünde güzel bir lezzet oldu onu da paylaşmak isterim...
 Levrekler fırında pişirilip kılçıklarından ayrılır. Ayrı bir tavada zeytin yağı tereyağı karışımında soğan kavrulur ince kıyılmış biber eklenir, küçük patates küpleri, ince ince doğranmış mantar suyunu çekene kadar kavrulur. Domates rendesi ve olmazsa olmaz sarımsak, baharatlar (isteğe göre karabiber, kırmızı biber, kimyon, tuz vs ) eklenir. Didiklenmiş levrek eti eklenir ve güveçlere yerleştirilip üstüne kaşar rendesi eklenip 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilir.



Hafta sonu balık severler için denemeye değer bir tarif şimdiden afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder