Translate

13 Temmuz 2014 Pazar

İncir reçelli irmik tatlısı


İrmik tatlısı çok severek tükettiğim bir besin. Hem hafif, hem sütlü, hem de pratik oluşuyla eminim ki tüm hanımların da gözdesi...
Tatlıyı çeşitlendirmek adına her türlü takviyeyi en güzel şekilde kendisine yakıştırdığım bir lezzet. Fındığından fıstığına, bisküvisinden reçeline kullanılan malzemelerle çeşitlendirmek mümkün.
Tarifim şu şekilde;
 1 litre süt
9 yemek kaşığı irmik
4 yemek kaşığı toz şeker (şekeri mümkün olduğunca kısıtladığımızdan)
2 yemek kaşığı kuru incir reçeli
Tüm malzemeler reçel hariç tencerede karıştırılır. Kısık ateşte sürekli karıştırılır. Kıvam alınca dibine incir reçeli konulmuş kaplara paylaştırılır. Buz dolabında 1-2 saat bekletilip servis edilir. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder