Translate

11 Temmuz 2014 Cuma

Tahinli haşhaşlı beze


Tahin bana çok özel bir besin gibi geliyor. İlaç niyetine tüketiyoruz. Eşim de tahin hastası bu arada ama kızım sevmiyor -henüz-


Tahinli kurabiyeden aldığım cesaretle uzun zamandır aklımda olan bu beze tarifini denedim.  

İçine değişiklik olsun diye ceviz değil de haş haş koydum.


Hamuru bu maya tarifindeki gibi yaptım. Sonra ufak parçalara bölüp azıcık el yordamıyla açıp tahin sürüp toz şeker ve haş haş ekleyip rulo haline getirip yuvarladım. Üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirdim.




Döküntüsü fazlaca olsa da tadı herşeyi unutturuyor...



Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder