Translate

8 Temmuz 2014 Salı

Yeşil incir reçelli tart



En sevdiğim reçel turunç reçelidir. Yazlıkta komşumuzun yaptığı bu yeşil incir reçeli turunç reçelinin yerini sarsacak gibi... Normalde karanfil aromasını hiç sevmem ama bu reçele çok yakışmış. Reçeli çok severek tükettim. Tart ile nasıl olur acaba diye denemeden edemedim.



Tart tarifim zaten daha öncekilerin aynısı. Yapım süresi inanın beş dakika...
1 yumurta
125g bizim yağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1paket kabartma tozu
1paket vanilya
Aldığı kadar un
Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılır. Tart tepsisine eşit kalınlıkta el ile yayılır. Önceden ısıtılmış fırında üstü hafif kızarana kadar 170 derede 10-15 dakika pişirilir. Sonra tepsi çıkarılıp soğumaya bırakılır. Soğuyan tart kalıptan çıkarılıp tets çevrilip yeniden aynı tart tepsisine konulur. Rondoda çekilmiş reçel çukur yüzeye yayılarak üzerine isteğe göre ceviz parçacıkları ve hindistan cevizi serpilir.


Yeniden 1-2 dakika fırının yalnızca üst kısmı çalışacak şekilde fırına verilir kenarları hafif kızarınca fırından alınır.


Soğuyunca servise hazır...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder