Translate

12 Eylül 2012 Çarşamba

kış için domates hazırlığı

Kullandığımız domates Bursa domatesi. Yıkanmış domatesler kaynar vaziyetteki tenceredeki suya atılıp biraz bekletilir sonra kabuğun çatlamasından olduğu anlaşılan domatesler soğuk suyun altında (musluk suyu)eller şipşak soyulur istenilen boyutta doğranır veya mutfak robotunda çekilir sonra da ocağa konulur koyulaşıncaya kadar ki bu koyuluk da isteğe bağlı ama ne kadar koyu olsa o kadar dayanıklı olur kaynatılıp bir miktar tuz atılır tuz da isteğe göre değişebilir ne kadar tuz o kadar dayanıklı konserve kaynayan domatesler sıcakken hemen yeni hiç kullanılmamış kapaklı kavanozlara konulup ağzı kapatılıp ters çevrilir ertesi gün oda sıcaklığında (buzdolabı değil) herhangibir dolapta saklanılıp kışın afiyetle yenilir........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder