Translate

7 Kasım 2012 Çarşamba

sen hiçbirşey söyleme, sen sus da görselin konuşsun


Saniyede 42 tweet, hafta sonları günde ortalama 2.5 milyon tweet,hafta içleri günde ortalama 3.7 milyon tweet Atıyoruz!
En popüler sosyal ağlardan biri olan Twitter’da paylaşılan halka açık tüm tweetleri indeksleyen Yandex, elindeki verilere dayanarak Türkçe içerik üreten Twitter topluluğunun bir analizini yaptı. Yandex’in 2012 yazında (Ağustos-Eylül dönemi) elde ettiği Türkçe Twitter verilerine göre, 3.8 milyondan fazla Türkçe Twitter kullanıcısı bulunuyor.Bu sayı tüm aktif  Twitter kullanıcılarının %2.5’ine denk geliyor.

Türk kullanıcıları, hafta içinde günde ortalama 3.7 milyon tweet atarken, hafta sonları ise günde ortalama 2.5 milyon tweet atıyor. Hafta içlerinde saniyede atılan tweet sayısının 42’den fazla olduğu görülüyor.(kaynak)
 Her 3 internet kullanıcısından 2’sinin sosyal ağlarda bulunduğuna dikkat çeken araştırmaya göre Facebook ve Twitter gibi ağlarda geçirilen süre nedeniyle ABD ekonomisinin yıllık kaybı 650 milyar doları buluyor. İnternette geçirilen sürenin yaklaşık beşte birinin (yüzde 22) sosyal ağlarda harcandığını belirten araştırmaya göre ortalama bir lise öğrencisi günde 3 saatini sosyal ağlara ayırırken, derslerine çalışmak için ayırdığı süre 2 saati geçmiyor.

10.5 DAKİKADA BİR KONTROL!
Çalışanlar ise her 10.5 dakikada Facebook mesajlarını, twit’lerini veya anlık mesajlarını kontrol etmek için elindeki işi bırakıyor. Bu faaliyet, mesai saatleri içinde toplam 23 dakikayı buluyor. ABD merkezli araştırmanın sonuçlarına göre sosyal medya kullanan her çalışan, şirketine yıllık 4.452 dolarlık verimlilik kaybına yol açıyor.
Ve yeni bir yenilik
Fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'a internet tarayıcılarından da ulaşılabilecek.
İOS ve Anroid işletim sistemi için geliştirilen fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'ın internet sitesinde, uygulamaya, mobil cihazlara gerek duymadan herhangi bir web tarayıcısı üzerinden ulaşılabileceği, fotoğraflar hakkında yorum yapılabileceği ve fotoğraf yüklenebileceği duyuruldu.

Instagram, Eylül ayında sosyal paylaşım sitesi Facebook'un kurucusu Marck Zukerberg tarafından satın alınmış ve birçok kullanıcının tepkisini çekmişti.

Geçen hafta, uygulama sayesinde, ABD'de etkili olan Sandy kasırgasıyla ilgili birkaç saat içinde 1 milyondan fazla fotoğraf paylaşılmış ve uygulamanın ne kadar popüler olduğu kanıtlanmıştı.

Dünyada 30 milyondan fazla kullanıcısı olan uygulama, ilk olarak Ekim 2010'da İOS işletim sistemi için piyasaya sürülmüş, ardından Android uygulamasını da geliştirmişti. (kaynak)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder