Translate

25 Haziran 2014 Çarşamba

Adana/ Kozan hatırası


Geçen sene bu zamanlar Kozandan taşınma telaşımız vardı, Kozan'ı çok sıcak bir yaz günü bırakmıştık ve Kozan bizim zihnimizde hep çok sıcak bir yer olarak kaldı.
Evimiz tüm gün güneş aldığından klimalar sonuna kadar çalıştığı halde zihnimizdeki o imaj ikinci yılında da hala aynı...


Oysa ki gezilecek görülecek yerleri çok güzeldir Kozan'ın. Dağılcak; serinliğinin yanında yeşili ve asla yer bulamama imkanı olmayan genişliği ve kapsamlılığıyla eşsiz bir piknik alanıdır. 
Restoranında çok da önerilecek lezzetler barındırmasa da havası yeter...Masaların yanı başında şırıldayan suların serinliği ve kokusu ayrı bir huzur verir. 




O dönemler hala bezini atamamış olan kuzu, ilk kreş günlerini burada tattığından ve öğle uykusunu ilk bu dönemde bıraktığından işte böyle köşelerde, koltuklarda hayatında ilk kez uyuya kalır.


Kozanın çok güzel de bir semt pazarı vardır. Her çeşit en tazesinden sebze meyve içeren bu pazar bizim gibi Ardahan'dan tabiri caizse kaçıp gelmiş kişiler için bir cennettir...


Köy yumurtasından tereyağına en güzel ürünlerin olduğu bu tezgahlara bir gün ayrı bir ses, ayrı bir cıvıltı gelmiştir. Kutu kutu birbirinin üzerinden hoplayıp zıplayan civciv ve ördek yavruları... 


Çok ses çıkarmasınlar diye satıcının tavsiyesine uyulup ve yalnızlıklarına dayanamayaraktan bir çift yavru alıp eve gelinir...


Balkonda önce güzel bir banyooooo


Akşam olmasa da; bir Akdeniz akşamları şarkısı gibidir o an: "Su ve ördek bir arada olunca coşmamak elde mi?"



Mıncıklamanın en hakikatlisi, en yürekteni sergilenir dakikalarca. Oyuncak bebeğin arabasında gezdirilir itinayla...









Kurulanma ve güneşlenme vakti gelir, SPA masajı müessesemizdendir...


Yavrular bağrımıza basılır

Ve günün sonunda şişen kafamız nedeniyle hemen götürülüp satıcıya teslim edilir...







Kozan'ın bir de meşhur kalesi vardır. Kaleye çıkarken Yaver'in konağı isimli eski, restorana dönüştürülmüş bir ev de vardır.



Kalenin içini görmedim ama Kozan manzarası ve manzara eşliğinde yudumlanan acı kahvenin tadı bir ömür unutulamaz





Her sabah poliklinikte böyle bir manzaraya karşıdaki fırının katkılarıyla mis gibi ekmek kokusu eşlik eder.




Pikniklerde dede -torun coşar gider


Özgürlüğünü sonuna kadar kullanmak isteyen minnoş, peşinde bir adam (anne, baba veya dede) korkusuzca gezer durmak bilmez.



Karpuz hala en favori meyvemizdir, saç-baş- kaş- göz hep birlikte afiyetle yenir












Espirilir insanı, görgülü, anlayışlı ve zekidir. Marketlerinde köy tavuğu ve köy yumurtası sipariş vermeseniz bile her daim bulunur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder