Translate

8 Haziran 2014 Pazar

Çilek marmelatlı tart



Yapılışı:
1 yumurta
125 g bizim yağ(hamuru bu yağ ile ayrı bir kıtır ve güzel oluyor)
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Üstü için:
1 çay bardağı kadar çilek marmeladı
İsteğe göre fındık, fıstık veya hindistan cevizi




Tüm malzemeler derin bir kapta karıştırılıp yağlanmış tart kalıbına yayılır. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 10-15 dakikada pişirilir. Sonra çıkarılıp soğuduktan sonra kalıp ters çevrilerek tart çıkarılır. Tartın çukur kısmına çilek marmeladı ve üst malzemesi konulup fırında 170 derecede 5 dakika daha pişirilir. Afiyet olsun.




Daha önceki incir reçelli tart tarifim için buraya tık lütfen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder