Her zaman en favori kebap, beyti olmuştur benim için.
Evde istediğim kıvamda istediğim baharatlarla yapılanı ise bir başka oldu. ..
Kullanılan malzemeler:
Hazır yufka
kıyma
maydanoz
soğan
sarımsak
tuz
karabiber
salça
ve yoğurt
Yapılışı: İstediğiniz ölçüde köfteyi hazırlayıp yoğurun, sonra yufkadan bir tane alıp, serip; tam ortasına soldan sağa adana şeklindeki köfteyi koyun sonra yufkanın yarısını kalan yarısının üzerine katlayıp, rulo halinde sarıp, bıçakla istediğiniz kalınlıkta enine kesin ve şişe geçirin, ısıtılmış fırında 200 derecede 15 dakikada hazır...
Bu da kızım için börek şeklinde hazırlanmışı, yoğurtlu değil de eline alıp yemeyi seviyor. Onun için bu şekilde hazırladım. Ama tadına doyamayan babasının ikinci, üçüncü tabağı oldu...
İsteyenler en üstüne salçalı sos da dökebilir, biz pek sevmediğimizden tercih etmedik.
Yukarıdaki foto zarf şeklinde olanı için yapılış şekli.
Denemek isteyenlere şiddetle tavsiye edilir, şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder